Microcement er det nye sort

Det sker en gang imellem, at du pludselig får en fantastisk idé eller øjner et inspirerende materiale, som kan ændre din boligs udtryk. Ofte sker det desværre også, at flotte og ekstravagante ting koster mange penge. Med microcement har du fået en enestående mulighed for at designe og udsmykke dit hjem på en helt ny måde. Men hvad er microcement? Det er et materiale, du kan påføre stort set alle overflader, og det giver dig uanede muligheder for at renovere, dekorere eller pifte hjemmet op. Belægningen er naturligvis baseret på cement, men indeholder også en lang række af andre naturlige stoffer, som er med til at give materialet et helt unikt udseende.

Anvend microcement i hele dit hjem

Uanset om du er træt af konstant at skulle rengøre fuger og fliser på badeværelset, eller om du har en væg, der trænger til en kærlig hånd, har du med microcement en gylden mulighed for hurtigt og billigt at ændre looket. Du kan vælge blandt forskellige strukturer, og med det store udvalg af farver, lak og andre effekter vil du hurtigt finde ud af, at du kan realisere dine vildeste drømme om en bolig med et enestående design. Er du til det klassiske? Det rå? Eller hælder du mere til det moderne udtryk? Cementproduktet kan bidrage til ethvert udtryk. Du vælger naturligvis selv, mens det på den anden side er vores opgave at rådgive dig om, hvilke løsninger der er bedst. Vi har stor erfaring og ekspertise med at arbejde med materialerne, og derfor kan vi også sørge for, at du får netop den løsning, du er ude efter.

Badeværelset: Giv klinkerne en omgang

I årtier har badeværelset traditionelt været hjemsted for klinker. Men tænk, hvis du kunne slippe for at gøre fugerne rene og slås med svamp og andet utøj, som let og hurtigt sætter sig på de våde og fugtige flader. Hvis du er på udkig efter en anden og ny løsning, kunne det være en ide at opfriske dit badeværelse med microcement. Du har flere muligheder. Eksempelvis kan du vælge at få produktet lagt på alle dine klinker, som i øvrigt ikke behøver at blive fjernet inden. Så kan du skabe et rum, hvor alle væggene har samme struktur og farve. Forestil dig et badeværelse med lysegrå vægge, hvor teksturen i microcementen smukt spiller sammen med badeværelsets øvrige design. Du kan nemlig også vælge at give gulvet en omgang, og pludselig har du et badeværelse som ingen andre, og du kan oven i købet langt lettere gøre det rent.

Spisestuen: Frisk væggene eller loftet op med microcement

Er du træt af tapetet i spisestuen? Har du ikke længere fantasi til at finde på, hvilken farve væggene skal males i for 4. gang? Eller trænger du bare til, at din spisestue får et helt nyt udtryk, som konsekvent vil ændre den måde, du opfatter din spisestue på? Og hvad med loftet? Er gipspladerne blevet trætte? Trænger den flotte pendellampe til et designmæssigt modspil? Så skulle du tage at kaste et blik på alle de muligheder, du får med microcement. Måske har du en fritstående væg, du ønsker at behandle med en ny overflade og tekstur. På den måde kan du bryde mønsteret i stuen og skabe mere liv. Naturligvis kan du også vælge at give alle væggene en omgang. Vælg eksempelvis Microfino, som har en meget fin tekstur og er blødt at røre ved. Men tag ikke fejl – det er vældigt hårdført og kan sagtens holde til dine små børn. Læs mere om microcement på dine vægge her.

Gulvet: Gør dine gulve hårdføre og pæne

Et af de steder i hjemmet hvor microcement for alvor kan vise sit værd, og du helt sikkert får øje på dets mange kvaliteter, er på dine gulve. Vi er vant til at have trægulve, klinker eller gulvtæpper, og de underlag har bestemt også deres gode sider. Men er du på udkig efter en ny og mere interessant løsning rent designmæssigt, som på samme tid er meget let at gøre ren, skulle du overveje et gulv af microcement. Med materialet på dine gulve kan du give dit hjem et helt nyt udtryk. Du kan eksempelvis bruge det i badeværelset, hvor du hurtigt vil komme til at sætte pris på, at det er meget let at gøre rent og ikke mindst ser meget flot ud. Men du kan også bruge microcement til dine stuegulve. Så kan dit hjem få det eftertragtede New-Yorker look, hvor gulvet er kunst i sig selv. Vi anbefaler, at du bruger Microdeck til gulvene blandt andet på grund af materialets hårdhed.

Udendørsarealerne: Fuldend din terrasse

Vi bruger meget tid på vores terrasse. I sommerhalvåret er det dansk nationalsport at nyde maden udenfor og få et glas vin. Det skal være dejligt at sidde udenfor. Men maden og selskabet gør det desværre ikke alene. Terrassen eller verandaen skal være hyggelig. Og hvis du efterhånden både har forsøgt dig med blomster, pæne havemøbler og andet, men stadig ikke synes, du kan ramme plet, kunne microcement også her hjælpe dig på vej. Med produktet kan du faktisk indhylle facaden, verandaen eller terrassen i din valgte variant og skabe et helt fantastisk look. En terrasse kan komme til at se ud, som den er støbt fra bunden – eller simpelthen skåret ud af en klippe og bragt til dig i et stykke. Med microcement af Microstone-typen får du et sublimt resultat, der er meget robust og tilmed skridsikker, så du også kan gå på terrassen om morgenen, når duggen lige er faldet og nyde din kaffe uden risiko for at glide.

Springvandet, dammen eller swimmingpoolen: Forlæng holdbarheden, og skab dit eget udtryk

Det er blevet populært med damme og springvand til at dekorere haven og bryde udtrykket – du kan tilmed finde swimmingpools i flere husstande. Traditionelt ser de fleste vandskulpturer ens ud, og derfor kan du også med fordel anvende microcement til både udsmykning og forstærkning af dem. Du kan lave mosaikker eller andre mønstre. Vi er nemlig ikke begrænsede – men derimod står alle muligheder åbne.

En af de meget lækre finesser ved vidunderproduktet er, at det har en evne til at danne en overflade uden synlige skel. Du kan tilføre dine installationer et rustikt look, der spiller sammen med vandets sarte natur og på den måde opnå en effekt uden sidestykke. Det betyder, at du kan få et helstøbt udseende samtidigt med, at du forlænger eksempelvis din dams levetid. Microcementen fortsætter nemlig med at hærde, selvom den er i kontakt med vand.

Er der forskellige typer microcement og hvad er microbeton?

Når du ser på de utallige anvendelsesmuligheder, som åbner sig, når du ønsker at anvende microcement for at forskønne din bolig og tilføre dit hjem noget ekstra sjæl, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer. De varierende typer har alle unikke egenskaber, som gør dem anvendelige til forskellige overflader og til forskellige formål. Microbeton er blot et andet ord for samme produkt, men beskriver meget fint det look man kan opnå med produktet.

Hos jyskmicrocement.dk kan vi tilbyde dig 5 slags microcement:

  • Microbase, som er den, du skal anvende, hvis du gerne vil have det rustikke look på gulve og vægge. Den bruges også som en grundlæggende base til andre typer.
  • Microstone skal bruges udendørs, hvor dens hårdførhed, ensartede farve og fede konsistens er et fortræffeligt valg.
  • Microdeck har en ensartet struktur og vil gøre sit til, at dine gulve får en helt ubeskrivelig flot tekstur.
  • Microfino skal du bruge til dine vægge. Det åbner for brugen af flere effekter, hvor du aktivt kan lege med mønstre og andre detaljer.
  • Aquacement er den specielle type, du skal bruge, når du ønsker at anvende microcement i forbindelse med vand, der indeholder salte og/eller klor. Du får altså alle muligheder for at vælge præcis den belægning, som du ønsker, og du kan blive ved med at lege med udtryk og design, indtil du er sikker på, at du har opnået den effekt, du ønsker.

Du skal ikke betale en bondegård

Selvom prisen på microcement afhænger af flere parametre, kan vi dog generelt sige, at den især har at gøre med, hvor svær en opgave vi stilles. At lægge microcement er nemlig ikke for gør-det-selv manden. Det er en kompliceret proces, hvor detaljen skal spille sammen med materialet og det ønskede udtryk.

Det kan eksempelvis være, at du ønsker at lægge nyt gulv på badeværelset, hvor der er mange små kanter. Skal du endda have flere farver i spil, øges varigheden af projektet også. Derfor kan vi først give dig en pris, når vi sammen har skabt os et overblik over de ønsker, du har.

Få professionel hjælp til at lægge microcementen

Derfor skal du også sørge for at vælge en god fagmand, som er uddannet i faget. Han eller hun er nemlig klar over, hvilken fremgangsmåde der er bedst til netop dit projekt og kan sørge for, at du ender med at få et resultat, du vil glæde dig over i mange år. Derfor bør du vælge en af vores samarbejdspartnere, næste gang du skal have pyntet dit badeværelse, køkken, vægge eller gulve.

Det er din sikkerhed for et suverænt resultat. Første gang.